Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
Je moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als je al een account bij ons hebt, meld je dan hier aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
22 Feb 2016

Waarom is cashmere nu zo zacht....en duur?

Cashmere staat voor luxe. Cashmere staat voor bijzonder. Cashmere staat voor zacht. Dat weet iedereen. Cashmere staat voor die ene speciale trui die je in de Sale hebt gekocht en zo heeerlijk zacht aanvoelt, dat je hem eigenlijk niet meer uit wilt doen. Cashmere is simpelweg verslavend. Als je eenmaal aan cashmere gewend bent, ben je meteen verwend. Je wilt niet meer anders. Het is zo zacht en zo fijn en het draagt zo licht en is toch heerlijk warm, maar ook weer niet te warm. Maar omdat je niet in zo'n dikke in de weg zittende trui gevangen zit, voel je je ook nog super vrouwelijk in een cashmere trui. En dus ook in cashmere sjaals. De sjaals zitten natuurlijk tegen het gevoeligste gedeelte van je lichaam, je nek/hals. En als je je hals eenmaal aan cashmere hebt laten wennen, sja dan heb je gewoon een probleem. Je wilt simpelweg niets anders meer. You-are-spoiled!

Waarom is cashmere nu zo zacht....en duur?


Cashmere komt van de cashmere geit die ouder is dan 2 jaar. Alleen het haar van de buik wordt gebruikt; daar is het haar het zachtst. Eén maal per jaar, in mei, geeft een geit slechts 100 gram cashmere, waarvan uiteindelijk slechts zo'n 50 gram overblijft (!!). Een v-hals trui weegt al snel 200 gram. Dat betekent dat de wol van 4 geiten nodig is voor 1 trui! 

Onze cashmere voor de Comfy sjaals en de Cashmy sjaals komt uit het noorden van China, dicht tegen Mongolie. In de winter is het daar -30 en in de zomer +30 graden. Vooral de nachttemperaturen verschillen heel veel met de dagtemperaturen. Dit temperatuurverschil is daarom perfect voor de cashmere geiten, want cashmere is warm bij lage temperaturen en koel bij hoge temperaturen. 45% van de totale cashmere productie komt uit dit gebied. Je kunt daarom gerust zeggen dat dit het hart is van de cashmere productie.

Als je een cashmere garen en een wollen garen onder de microscoop legt zie je meteen dat wol veel ruiger is en cashmere veel gladder. Dit is meteen de oorzaak waarom cashmere zoveel zachter is.


Cashmere is een prachtig diervriendelijk natuurproduct.


Reacties
Dank voor je reactie Ruud! Ja dat klopt, dat is onze Isabel! :))
Micky van Vollenhoven - 07 Mar 2017 - 17:40
Bedankt Mick voor je uitleg inzake cashmere. In het engels is het ook wel een leuk en treffend geschreven woord: meer cash. Kasjmier.
Goede zaken gewenst. Zag ik overigens niet jouw lieve nichtje met een rose sjaal?
Ruud - 02 Mar 2017 - 11:15
Laat een reactie achter
>