Voor 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
Gratis Verzending binnen NL
Klantenservice 24/7, ook in het weekend

Waarom is cashmere nu zo zacht....en duur?

  • Geplaatst op
  • Door micky
  • 2
Waarom is cashmere nu zo zacht....en duur?

Dat cashmere heerlijk zacht aanvoelt weten we wel, maar waarom en waarom is cashmere nu zoveel duurder dan 'gewone' wol? Lees in mijn blog de reden daarvan...

Cashmere staat voor luxe. Cashmere staat voor bijzonder. Cashmere staat voor zacht. Dat weet iedereen. Cashmere staat voor die ene speciale trui die je in de Sale hebt gekocht en zo heeerlijk zacht aanvoelt, dat je hem eigenlijk niet meer uit wilt doen. Cashmere is simpelweg verslavend. Als je eenmaal aan cashmere gewend bent, ben je meteen verwend. Je wilt niet meer anders. Het is zo zacht en zo fijn en het draagt zo licht en is toch heerlijk warm, maar ook weer niet te warm. Maar omdat je niet in zo'n dikke in de weg zittende trui gevangen zit, voel je je ook nog super vrouwelijk in een cashmere trui. En dus ook in cashmere sjaals. De sjaals zitten natuurlijk tegen het gevoeligste gedeelte van je lichaam, je nek/hals. En als je je hals eenmaal aan cashmere hebt laten wennen, sja dan heb je gewoon een probleem. Je wilt simpelweg niets anders meer. You-are-spoiled!

Waarom is cashmere nu zo zacht....en duur?


Cashmere komt van de cashmere geit die ouder is dan 2 jaar. Alleen het haar van de buik wordt gebruikt; daar is het haar het zachtst. Eén maal per jaar, in mei, geeft een geit slechts 100 gram cashmere, waarvan uiteindelijk slechts zo'n 50 gram overblijft (!!). Een v-hals trui weegt al snel 200 gram. Dat betekent dat de wol van 4 geiten nodig is voor 1 trui! 

Onze cashmere voor de Comfy sjaals en de Cashmy sjaals komt uit het noorden van China, dicht tegen Mongolie. In de winter is het daar -30 en in de zomer +30 graden. Vooral de nachttemperaturen verschillen heel veel met de dagtemperaturen. Dit temperatuurverschil is daarom perfect voor de cashmere geiten, want cashmere is warm bij lage temperaturen en koel bij hoge temperaturen. 45% van de totale cashmere productie komt uit dit gebied. Je kunt daarom gerust zeggen dat dit het hart is van de cashmere productie.

Als je een cashmere garen en een wollen garen onder de microscoop legt zie je meteen dat wol veel ruiger is en cashmere veel gladder. Dit is meteen de oorzaak waarom cashmere zoveel zachter is.


Cashmere is een prachtig diervriendelijk natuurproduct.


Reacties

  1. Ruud Ruud

    Bedankt Mick voor je uitleg inzake cashmere. In het engels is het ook wel een leuk en treffend geschreven woord: meer cash. Kasjmier.
    Goede zaken gewenst. Zag ik overigens niet jouw lieve nichtje met een rose sjaal?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden